• Doráda (Pražma) královská 4/600

Popis produktu

Anglický název: Seabream, Latinský název: Sparus (aurata), Původ: Ekofarma Řecko, Zavážíme: středa, sobota, Váha: 400 - 600g / ks

Vhodná příprava: Doráda má křehké jemné maso, které se výborně hodí ke grilování a smažení. 

Obecně: Doráda pochází z provtřídní ekofarma Nireus, která se nachází u Řeckého pobřeží. Ryby chované na této farmě jsou živeny výhradně potravou z mořských živočichů a rostlinnou stravou bez genetické modifikace s přídavky vitamínů a minerálů. 

Náš tip: Pečená pražma se šalotkou

1 kg pražmy královské, 4 šalotky, 5 dcl suchého bílého vína, 125g másla, 1 lžíce mouky, svazek petrželky, sůl a čerstvě napletý pepř. 

Postup: Troubu předehřejte na 190 stupňů. Ryby ze všech stran pokapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Vymažte vhodnou zapékací nádobu máslem. Šalotky a petrželku nakrájejte na jemno, vložte do zapékací mísy a navrch položte ryby. Vedle v kastrůlku rozpusťe 50 g másla a to přelijte přes ryby. Přidejte bílé víno, tak aby ryby byly ponořené zhruba do jedné třetiny své výšky. Pečte cca 20-25 minut. Pak ryby vyndejte a omáčku ze zapékací mísy zahustěte buď máslem nebo moukou. Vraťte ryby a ještě krátce a zprudka zapečte pod grilem. Podávejte s bramborem nebo s variací salátů.  

Doráda (Pražma) královská 4/600

Celé ryby

  • Dostupnost: Skladem
  • 69 Kč/100g

  • Bez daně: 60 Kč/100g

Množství je ve stovkách gramů - tj. 3 = 300g