• Losos filet - (Label Rouge)

Popis produktu

Anglický název: Salmon, Latinský název: Salmo, Původ: ekochov Skotsko, Zavážíme: středa, sobota, Váha: celá ryba cca 5 až 6 kg

Vhodná příprava: Hodí se na všechny typy úpravy. 

Obecně: Skotský losos získal jako první produkt za hranicemi Francie prestižní známku Label Rouge. Jedná se o oficiální označení nejvyšší kvality potravin a získání tohoto ocenění prodléhá nejpřísnějším kritérií. Původ každého lososa je dohledatelný podle známky u každého kusu. Skotský losos je chován v překrásném prostředí skotské přírody, pod vrcholy hor. Horská voda z vodopádů a řek poskytuje perfektní prostředí pro mladé lososy (strdlice), kteří rostou ve sladkovodních vodách, než se přesunou do moře. Dále pak vyrůstají v mořských fjordech. Zdejší prostředí s dynamickým pohybem vody, přílivem a odlivem, nutí lososy neustále plout, mají pak pevnější maso s menším obsahem tuku, dva hlavní znaky, které kvalitativně vyvyšují skotského lososa Label Rouge. 

Náš tip: Sashimi z lososa Label Rouge

500g filetů lososa Label Rouge, 3 PL lžíce soli, 1PL krupicového cukru, 1 PL wasabi, 1 PL sake 


Postup: Lososa vložíme do mělké skleněné mísy. V misce smícháme sůl, cukr, wasabi a sake. Touto marinádou potřeme z obou stran lososa. Marinovaného lososa vložíme do lednice na 1-3 dny. Před jídlem lososa nakrájíme na malé tenké plátky a podáváme s wasabi a sojovou omáčkou. 


Losos filet - (Label Rouge)

Filety ryby

  • Dostupnost: Skladem
  • 89 Kč/100g

  • Bez daně: 77 Kč/100g

Množství je ve stovkách gramů - tj. 3 = 300g